kreveti za male pse

Zašto su psi dobri ljubimci?

Kažu da je pas najbolji čovekov prijatelj. Slažemo se. Psi su jako inteligentna stvorenja i ako se odlučite da za kućnog ljubmca imate psa, nećete pogrešiti. Psi su dosta privrženi, verni i pratiće vas gde god da krenete. Posedovanje psa može doprineti vašem kako fizičkom tako i psihičkom zdravlju. Psi se pored mačaka najviše uzimaju za kućne ljubimce ali pre nego što se odlučite za psa morate imati u vidu neke stvari. Ostanite sa nama i saznajte koje su to prednosti a koje mane pasa.

Psi za razliku od mačaka zahtevaju više pažnje ali i vremena. Mačke možete bez problema ostaviti da dugo borave same ali ne i pse. S obzirom na tu činjenicu, ako ste tip osobe koji većinu svog vremena provodi van kuće razmislite da li je pas za vas. Kada su u pitanju psi, šetnje se obavezne. Najmanje tri puta dnevno potrebno je da svog psa izvodite bez obzira da li imate stan ili kuću. Takođe potrudite se da kvalitetno provodite vreme sa svojim psom jer psi dosta osećaju, dosta su privrženi vlasnicima i vezuju se za razliku od mačaka za samu osobu a ne za mesto na kom borave ili lokaciju. Vi kao i mnogi za svog ljubimca želite samo nabolje. Pa tako pored što kvalitetnije hrane koju možete pronaći danas u mnogim pet shopovima možete pronaći i najrazličitiju moguću opremu za vaše ljubimce. Ukoliko tražite ogrlice ili povoce, odeću, igračke, čak i krevete za male pse, apsolutno sve možete pronaći u pet radnjama.

kreveti za velike pse

Mnoga istraživanja ukazuju na to da vlasnici pasa generalno imaju manje zdravstveniih problema, niži krvni pritisak, nemaju problem sa holesterolom. Pitamo se odakle to. Zapravo vlasnici pasa odlaskom u redovne šetnje smanjuju mogućnost za ovako nečim jer su više fizički aktivni i to je ono što je svakako veliki plus. Na ovaj način povećava se nivo kondicije i sveukupno pomaže u očuvanju vašeg zdravlja.

Za ljude koje imaju pse kažu da su društveniji. Posmatrajmo to takođe kao jedan dodatan plus. Odlaskom u redovne šetnje sa vašim ljubimcem vi srećete dosta ljudi i na taj način sklapate poznanstva i generalno ste više u kontaktu sa ljudima.

Nešto što morate znati o psima jeste da oni vole da uvek imaju svežu vodu. Potrudite se da činije za hranu i vodu budu čiste i da je koliko toliko uvek sveža voda u činiji. Psi vole da imaju svoje mesto za spavanje i uvek se vraćaju na njega. Potrudite se da vaš pas ima svoje ušuškano mesto u kući. Danas možete nabaviti kako krevete za male tako i krevete za velike pse. Obezbedite svom četvoronožnom prijatelju mesto kome se uvek može vratiti i ušuškati se jer to je ono što njima pruža toplinu i zbog čega se osećaju bezbednim.

Ukoliko se pitate da li psa možete imati jer živite u stanu. Odgovor je da. Bez obzira na veličinu ili rasu psa vi iste možete držati u stanu bez ikakvih problema bitno je samo da se brinete o njma i da ih dovoljan broj puta izvodite u šetnju.