staklene pregrade

Poslovni prostor baš kakav želite

Većinu svog vremena provodimo upravo na poslu pa je zbog toga jako bitno da se tu osećamo koliko toliko prijatno. Dobro radno okruženje jeste ono okruženje koje pozitivno utiče na zaposlene, njihove međuljudske odnose ali i na sve one potencijalne klijente. Poslovan prostor možemo urediti na nekoliko načina. Pre svega moramo uzeti u obzir delatnost same firme pa u skladu sa tim birati uređenje. Kakav god pravac uređenja da birate gledajte da ono stvori što prijatniji ambijent za vaše zaposlene jer u njemu će se i oni osećati zadovoljnije i samim tim biti produktivniji. Paročitajte par korisnih saveta u nastavku teksta koji se tiču uređenja poslovnog prostora, možda vam baš budu od koristi pre nego što se upustite u ovaj proces.

Open space koncept

Sve popularniji open space koncept deo je skoro svake veće kompanije kako kod nas tako i u svetu. Ovaj koncept sve više preovladava a za to postoji i razlog. Za razliku od starijih tradicionalnih kancelarija, open space koncept doneće vam uštedu, zajedničko korišćenje opreme kao i prisutnosti većeg broja zaposlenih u jednoj prostoriji doprineće ekonomičnijoj upotrebi resursa i time umanjiti račune kako za održavanje tako i za hlađenje,grejanje. Osim ekonomičnije upotrebe resursa ovaj koncept doprineće većoj bliskosti među zaposlenima, podstičući ih na timski rad i bolju komunikaciju. Za razliku od starijeg tradicionalnog izgleda kancelarija gde je postojala fizička barijera među zaposlenima u okviru open space koncepta toga više nema pa je komunikacija među zaposlenima direktnija a čistina i otvorenost upravo podstiču zaposlene na interkativniji, timski rad kakav bi ranije bilo teže uspostaviti. Mnoge kompanije pribegavaju jednom elegantnijem rešenju a to su staklene pregrade.

Kako bi uredili svoj unutrašnji prostor mnoge firme se odlučuju upravo na ove staklene pregrade. Danas postoji dosta vrsta pregrada koje vi birate prema svojim željama. Među popularnijm vrstama je all in glass sistem, radi se o izradi staklenih pregrada bez vertikalnih profila. Pregrade od stakla učiniće vaš prostor elegantnijim i otvorenijim a i mogu vizuelno učini vaš prostor većim nego što zapravo jeste. Gde su staklene pregrade tu su i staklena vrata. Staklo je oduvek unosilo dozu elegancije u prostor i nikada ne izlazi iz mode ako nas pitate. Za šta god se na kraju odlučili sa staklom definitivno nećete pogrešiti. Otvorenost, čistina, i mnogo dnevne svetlosti vas očekuju ukoliko se odlučite za staklo. Tu je još jedna bitna prednost kada su stakla u pitanju a to je njihovo lako održavanje.

Ukoliko svoj prostor želite učiniti većim pored stakala odlučite se i za po koje ogledalo. Nećete pogrešiti.

Rasveta

Dobra rasveta danas je sve! I ovo ozbiljno mislimo. Nije ni čudo što danas svaka kompanija poklanja posebnu pažnju upravo ovoj stvari. Rasveta može ulepšati vaš prostor ali i obezbediti dobru vidljivost ako je dobro postavite. Ovo će pogotovu značiti zaposlenima. Ne zaboravite da postavite i po koju biljku u vaše prostorije, oplemenićete čitav enterijer a i poznato je da biljke pozitivno utiču na raspoloženje ljudi. One će ujedno prečistiti prostor i vazduh unutar vaših prostorija.