iznajmljivanje automobila Beograd

Obilazak Beograda

Ako u Beograd dolazite turistički evo par stvari koje trebate da znate. Pandemija koja je zahvatila čutav svet ugrozila je mnoge industrije pa tako i turizam. Međutim vrlo brzo nakon smirivanje cele situacije Beograd je povratio svoj turistički duh. Grad je dosta posećen od srane turista. Beograd ima mnogo toga da ponudi kada je turizam u pitanju. Zadivljujuća arhitektura, prirodne lepote, bogato kulturno nasleđe sve više mame strnace da pored nezaobilaznog noćnog života iskuse ovaj grad.

Ukoliko u Beograd planirate turistički savet je da vam smeštaj bude u centru grada. Iz centra grada možete vrlo lako i brzo stizati do mnogih mesta koje planirate da posetite. Mnoge lokacije koje su vredne posete nalaze se u širem i užem centru grada pa će vam svakako biti lakše i jednostavnije ukoliko iznajmite stan u centru. Ukoliko ne dolazite sopstvenim prevozom možda je najbolje da iznajmite automobil. Danas je usluga iznajmljivanje automobila Beograd jako popularna. Rezervišite svoj automobil na vreme ukoliko želite određeni model. Ne zaboravite da imate opciju da vas ukoliko dolazite avionom iznajmljeni automobil može sačekati po dolasku. Sve ovo možete dogovoriti sa agencijom i svakako da se ova opcija dodatno naplaćuje. Takođe možete uzeti i vozača. Ova usluga je idealna za poslovne ljude koji nemaju mnogo vremena za vožnju automobila između hitnih sastanaka i gustog rasporeda. Rent a car usluga će vam uštedeti vreme i zahvaljujući kojoj ćete moći bez žurbe i gužvi posetiti sve ono što ste planirali. Javni gradski prevoz nije opcija ukoliko dolazite na manje dana u posetu Beogradu. Gužve su velike a grad nije mali i vrlo lako možete ostati uskraćeni za posetu određenih mesta usled nemogućnosti dolaska na ista i nedostatka vremena.

restorani Beograd

Ako ste u Beogradu obavezno prošetajte pored reka. Ovaj grad se nalazi na ušću Save u Dunav i šteta bi bila da ne vidite prirodu kojom je ovaj grad okružen. Beograd može da se pohvali titulom jednog od najlepših gradova Evrope upravo zahvaljujući impozantnoj arhitekturi i svega onog što ga krasi. Ako imate vremena obiđite i muzeje, izložbe, pa i koncerte jer upravo ovde u Beogradu odvija se veliki broj kulturnih dešavanja.

Beograd može da se pohvali mnogobrojnim kvalitetnim restoranima koje nikako ne treba propustiti. Restorani Beograd su mnogo po čemu poznati. Skadarlija je najpoznatija boemska četvrt u Beogradu koja je poznata po mnogo čemu. U Skaradrliji možete naići na najlepše i najstarije kafane koje bi trebalo posetiti i iskusiti pravu atomosferu koju one nude. Najbolja hrana, starogradske pesme, najlepši zvuci tamburice samo su deo onoga što možete iskusiti ukoliko ovde dođete. Među najstarijim kafanama u Skadarlji su svakako Tri šešira, Dva jelena, Šešir moj. Kafana Tri šeira postoji još od 1864. godine i ovo je najstarija kafana Skadarlije. Najpoznatija imena boemskog života provodili su svoje vreme upravo u ovoj kafani. Pored pomenutih restorana imate i resotoran Mali vrabac, restoran Skadarlija i druge, na vama je da odlučite koji od njih vam se ipak najviše dopada.