zenski donji ves cena

Tri razloga koji dokazuju da su spavaćice najbolja garderoba za spavanje

Prvi komadi garderobe koji su se nosili za spavanje bile su spavaćice, odnosno haljine za spavanje. Njih su nosili i muškarci i žene. Pripadnici nižih slojeva stanovništva su nosili najobičnije pamučne spavaćice, dok su plemićke bile ukrašene čipkom ili su bile izvezene po rubovima.

Danas ih nose isključivo žene, a mnogi lekari kažu da su one najbolja garderoba za spavanje. Neki dermatolozi tvrde da su spavaćice treba nositi jer omogućavaju koži da diše tokom noći. U zimskim mesecima smo danju uglavnom pokriveni „od glave do pete“, pa je, kako kažu, potrebno dozvoliti koži da bude slobodna makar noću. U suprotnom će doći do sušenja kože i neprijatnog perutanja gornjeg sloja epidermisa.

Ginekolozi preporučuju nošenje spavaćica iz higijenskih razloga. Bilo da su u pitanju bade mantili ili ženski donji veš cena se razlikuje u zavisnosti od proizvodjača i kvaliteta pamula. Poznato je da je za intimno zdravlje žene higijena ključna, a to podrazumeva redovno tuširanje i menjanje donjeg veša. Pošto se garderoba za spavanje ne menja svakodnevno, oni preporučuju da se nose spavaćice kako se čist veš ne bi isprljao u toku noći tako što će doći u kontakt sa donjim delom pidžame.

Osobama koje pate od gastritisa se preporučuje da nose samo majce za spavanje ili spavaćice. Razlog za to je to što gastritis dovodi do nadutosti stomaka koji se u toku dana povećava. Kada obučete donji deo pidžame lastih će vas stezati oko struka, a to neće dozvoliti stomaku da se odmori, već će samo uticati na povećanje nadutosti stomaka.

Koje su najbolje spavaćice?

Na našem tržištu se mogu naći različite vrste spavaćica, pamučne, satenske, svilene, pa čak i od najlona. Za svakodnevnu upotrebu su svakako najkvalitetnije pamučne. One će u toku noći upiti znoj i neće oštetiti kožu. Spavaćice se proizvode u više dezena, a neke često podsećaju na haljine koje nosimo svakodnevno.

Iako mnogi misle da se tokom zime ne nose spavaćice, to nije tačno. Zimske spavaćice su najčešće napravljene od frotira i mogu sasvim lepo da Vas ugreju u toku noći, isto kao pidžama.

Svilene i satenske spavaćice se nose uglavnom leti zbog osećaja hlađenja tokom noći. Ovakve spavaćice se oblače i u „posebnim prilikama“ pa su uglavnom skrojene tako da laskaju figuri i da istaknu obline. Satenske i svilene spavaćice se često ukrašavaju čipkom. U našim radnjama možete kupiti satenske i svilene spavaćice sa bade mantilom u istom dezenu, pa Vam to može bitii komplet za letovanje sa partnerom.

Najbolje spavaćice za trudnice

Spavaćice za trudnice su posebna kategorija. One se kroje pre svega tako da budućim mamama bude udobno u toku noći. U poslednjem tromesečju su daleko praktičnije za nošenje od klasičnih pidžama baš zbog stezanja stomaka. Uglavnom su pamučne, a neke se prave sa mogućnošću dodatnog proširenja u području stomaka.

Mnoge spavaćice za trudnice se kroje tako da mogu da služe mamama i nakon porođaja. Imaju posebne otvore za dojenje koji značajno olakšavaju proces hranjenja bebe, posebno u toku noći, jer ne morate da ih skidate, već je dovoljno da otkopčate dugme. Ako ste stidljivi, pre nego što odete na porođaj trebalo bi da kupite neku ovakvu spavaćicu kako bi ste nakon što se porodite imali privatnost dok hranite svoju bebu.