Evo šta treba da znate ukoliko želite da obiđete Beograd

Kao glavni i najnaseljeniji grad u Srbiji Beograd je vrlo popularno odredište mnogih turista. Bogato kulturno nasleđe, nezaboravni noćni provod, srdačnost u ljudima jeste ono što ga čini popularnim ali i jednim od najposećenijih gradova u Evropi. Beograd je veliki grad i kao takav teško ga je obići za jedan vikend. Ukoliko ste planirali da Beograd posetite izdvojite bar par dana kako bi uspeli da obiđete sve što ste planirali. S obzirom na činjenicu da su u Beogradu pojedine znamenitosto kao i lokacije koje treba da posetite na jednom a druge na drugom kraju grada imajte u vidu da će vam biti potrebno neko prevozno sredstvo. U Beogradu imate na raspolaganju javni gradski prevoz, taksi prevoz ili rent a car. 

Usluge prevoza

Ukoliko se odlučite za javni gradski prevoz imajte na umu gužve pa samim tim će vam biti potrebno više vremena za posetu određenih stvari. Priznajemo da gradski prevoz ume da bude zamoran i ne tako isplativ na kraju ukoliko imate ograničeno vreme boravka u Beogradu. Gužve u Beogradu su nažalost postale svakodnevnica i ukoliko planirate zsaita da posetite određene stvari naoružajte se strpljenjem. Uzmite u obzir i činjenicu da će vam do nekih lokacija biti potrebno da promenite i više autobuskih linija što kada se nadoveže na gužvu može dosta uticati i pokvariti celokupan utisak  o gradu. 

Taksi prevoz je svakako komfornija opcija od javnog gradskog prevoza ali znatno skuplja. Za taksi ćete svakako morati izdvojiti više novca ali ćete zasigurno lakše stizati do željenih lokacija. Naravno da nećete biti pošteđeni od gužve ni u slučaju taksi prevoza ali ćete daleko proći komfornije. Takođe ne zavisite od reda vožnji već se rukovodite svojim planovima i vremenom. Vožnja noću taksijem je skuplja jer se naplaćuje po noćnoj tarifi koja je znatno skuplja. 

Pogodnosti rent a car-a

Možda najbolja opcija koju možete da izaberete jeste rent a car Beograd. Osim što ste gospodari sopstvenog vremena možete dosta i jefitno da obiđete našu prestonicu. Rezervaciju atomobila možete izvršiti online a auto preuzeti na lokaciji koju vi izaberete naravno sve u konsulataciji sa agencijom. Ukoliko niste vozač ili iz nekog razloga ne želite da vozite možete uzeti i vozača. Rent a car agencije imaju i tu mogućnost koja je jako korisna pogovotu ljudima iz poslovnog sveta. 

Povoljan rent a car možete pronaći ukoliko se malo više posvetite pretraživanju. Istražite koje su rent a car agencije dostupne i tom smislu pogodne za vas. Možete krenuti od najednostavnijeg koraka i u svom pretraživaču ukucati jeftin rent a car Beograd ili neke od dličnih ključnih reči i izaći će vam opcije koje nakon toga izaberete u zavisnoti od vaših želja i potreba. Savet je da ukoliko znate da ćete posetiti Beograd u nekom od narednog perioda odmah rezervišete automobil kako bi dobili željeni model automobila. 

Za iznajmljivanje automobila Beograd potrebna vam je vozačka dozvola kao i pasoš ili lična karta. Prilikom preuzimanja automobila obratite pažnju na stanje istog. Ukoliko vam se bilo šta učini sumnjivim u smislu da ima određena oštećenja odmah kontaktirajte predstavnike rent a car agencije.