pergole cena

Zašto su pergole čisto savršenstvo za svaku kvadraturu dvorišta

Planiranje rasporeda potrebnih stvari u eksterijeru podjednako je zahtevno kao i kada se radi o uređenju enterijera. Dvorište je prostor u kojem treba da se uživa u svakom pogledu, bez obzira na doba dana, zbog čega se i posvećuje značajna pažnja svakom detalju. Da bi relaksacija bila potpuna, danas se postavljaju raskošne pergole.

Iako pergole imaju dosta sličnosti sa paviljonima, metalnim konstrukcijama i drvenim dizajnom ograđivanja i kreiranja prostora za sedenje i odmor u dvorištu, njih karakterišu ravni i visoki stubovi, sa rešetkastom i ravnom krovnom površinom, kao i dekorativnim detaljima po izboru. Zbog sklada dizajna, jednostavnosti postavljanja i komfora koji ostavlja prostora za postavljanje luksuznih baštenskih garnitura, pergole su savršen izbor za svaki tip dvorišta.

Unikatan dizajn u kombinaciji sa jednostavnošću postavljanja pergole

Karakterističan dizajn koji imaju pergole zasniva se na odličnoj kombinaciji materijala, snažnom i otpornom postavljanju konstrukcija uz neverovatne opcije dekorisanja i pravu maštu kada su u pitanju raskošni detalji, koji će dati osećaj komfora i udobnosti. Pergole se grade, odnosno montiraju na otvorenom postavljanjem metalnih ili drvenih stubova, kao i krovne ravne površine u vidu rešetke. Krovna konstrukcija može da ostane delilmično otvorena, ili se prekriva različitim otpornim materijalima, specijalnim zavesama i slično.

Kada je u pitanju planiranje njihovog mesta za pozicioniranje, mogu biti samostalno montirane u prostoru dvorišta, ili kao nastavak terase, zida kuće i slično. Za pergole cena zavisi od kvadrature i materijala izrade, a danas su popularne drvene i bioklimatske varijante koje štite od prodiranja sunčevih zraka, za svaki eksterijer. Za drvene pergole cena je povoljnija u poređenju sa odabirom bioklimatske pergole, posebno jer inovativni modeli imaju opciju automatskog podešavanja krova radi zaštite od sunčevih zraka

Univerzalnost primene i niz modernih funkcija za privatne i komercijalne potrebe

Pergole su sve rasprostranjenije zahvaljujući unikatnom dizajnu, beskrajnom stilizovanju i stvaranju ambijenta za uživanje na otvorenom. Kada se kupuje inovativna i najmodernija automatska bioklimatska pergola cena je na najvišem nivou u poređenju sa odabirom klasične drvene pergole. Zahvaljujući odličnim kompaktnim dimenzijama, jednostavnosti montaže i dizajna koji je univerzalan, pergole se pored primene u privatne svrhe koriste u velikoj meri i u komercijalnoj varijanti.

Tačnije, drvene i bioklimatske pergole su savršen izbor za bašte kafića, jer ograđuju prostor i stvaraju kvadraturu za relaksaciju, komfor i uživanje. Kako su prostori na otvorenom tokom leta često okupani bogatim sunčevim zracima, potrebna je bar u određeno doba dana, odgovarajuća zaštita od svetlosti. Upravo to se ima u vidu kada se kupuje bioklimatska pergola – cena je neznatan trošak ako se uporedi sa nizom prednosti koje daje u svakom prostoru. Pergole se mogu koristiti za ispijanje omiljenih napitaka u bašti kafića, ali i udobno leškarenje na baštenskoj garnituri u sopstvenom dvorištu. Takođe, neiscrpan izvor mašte kada je u pitanju dekoracija apsolutno je poželjan, jer se pergole mogu ukrasiti i obogatiti zavesama, specijalnim roletnama, rasvetom, rashladnim uređajima, tehnikom i slično.

Jednostavnost postavljanja, kvalitetni materijali i konstrukcija koja traje, u kombinaciji sa savršenim, skladnim i uvek modernim dizajnom, osnovni su razlozi zašto su pergole toliko popularne u dvorištima i baštama. Danas su popularne drvene pergole, a kada se kupuje bioklimatska pergola cena je nešto viša iz razloga većeg stepena inovativnosti, fleksibilnosti i obično automatskog podešavanja rešetke krova.