izdavanje stanova Beograd

Najbolji restorani Skadarlije

Najbolji restorani Skadarlije

Jedan od simbola grada Beograda i naša najpoznatija boemska četvrt upravo je Skadarlija. Jedna je od najstarijih ulica u Beogradu i ukoliko ste turistički u našoj zemlji ovo mesto definitivno morate da posetite. Skadarlija je nekada okupljala najistaknutije umetnike našeg društva a danas predstvalja skoro nezaobilazno mesto svih onih koji žele dobar provod. Duž Skadarlije nižu se neke od najstarijih kafana na ovim prostorima koje su istovremeno i mesto dobrog provoda, muzike, hrane i pića.

Prvo što možete primetiti kako dođete u Skadarliju jeste kaldrma a onda i kafane iz kojih se čuje starogradska muzika. Ukoliko planirate da posetite ovo mesto sigurno ćete se dobro provesti uz zvuke tamburice i najlepše starogradkse pesme. Najljubaznije osoblje potrudiće se da vam boravak u nekoj od kafana bude još prijatniji. Svaka od kafana u Skadarliji ima svoju priču pa ćemo vam u nastakvu ukratko reći o svakoj po malo.

Tri šešira

Ako se pitate od kada postoji ova kafana reći ćemo vam samo da je ona postojala još davne 1864. godine. Ovo je najstarija kafana u Skadarliji i nalazi se na mestu jedne zanatske radionice takozvane šeširnice. U ovoj kafani gostili su neki od najpoznatijih ljudi boemskog života. I dan danas ovo mesto ima posebnu čar pa ukoliko ga posetite definitivno ćete u živati u najukusnijim srpskim specijalitetima, zvucima starogradskih pesama i jedinstvenom ambijentu.

Dva jelena

Kafana Dva jelena nalazi se odmah pored Tri šešira i takođe je mesto koje ne smete zaobići. Na mestu današnje kafane nekada nalazila se Avramova pekara. Priča je tekla ovako, gazda Joakim kupio je pekaru još 1867. godine i preuredio je u kafanu. Kafana Dva jelena pored Tri šešira omiljena je u ovoj boemskoj četvrti. Mnoga poznata imena ugostila je upravo ova kafana i zbog svoje autentičnosti jedna je od najpopularnijih.

Šešir moj

Čuvena kafana Šešir moj relativno je novija kafana. Otvrena je 1990. godine i pored kafana Dva jelena i Tri šešira među popularnijim je. Vlasnik ove kafane nekada je radio kao konobar u kafani Tri šešira i ponoseći se radeći u jednoj od najpoznatijih kafana odlučuje da otovri i svoju. U trenutku kada se susedna poslastičarnica izdavala rešava da iskoristi priliku i da otvori kafanu Šešir moj.

Restoran Velika Skadarlija je takođe među poznatijim kafana u Skadarliji. Možete je naći na samom dnu Skadarlije i ukoliko se odlučite da je posetite nećete pogrešiti. Ovde možete uživati u vrhunskim specijalitetima, najljubaznijem osoblju i odličnoj atmosferi.

Ukoliko planirate da posetite Beograd pokušajte da odsednete u centru grada odakle ćete moći vrlo lako da posetite sve što treba. Izdavanje stanova Beograd svakako je popularno među strancima. Iznajmljivanje stana danas je jako jednostavno. Dovoljan vam je internet pristup i par klikova i na korak ste do stana. Baš kao što smo napomenuli najbolje je da to bude neki stan koji je u centru grada kako bi lakše i brže stizali da vidite i posetite sve što ste planirali.